3 jun 2011, 16:28

2 юни - БЛАГОДАРИМ 

  Poesía » Civil
479 0 0


  2 юни - БЛАГОДАРИМ



Втори юни - денят на Ботев.
Пред паметната плоча ний стоим.
В деня на паднали за свободата
с поклон дълбок БЛАГОДАРИМ.

От селото ни будно и с традиции
шестдесет и пет млади сърца
ЖИВОТА си безвъзвратно подариха
на родина, на народ - за тяхна свобода.

Часовникът отмерва времето,
а техният е спрял на бойното поле.
Ура... и днес отеква от годините,
поклон пред героите за векове.

За свободата наша те умряха.
За нея дадоха сърце, душа.
Без мама, тати, бати и любима
напред вървяха - достойни хора с имена.

Днес в трудни дни и безразличие,
като злато пазим тази свобода.
"С кръв пропита е земята наша"
- с болка казваме на нашите деца.

За дедите им разказваме,
за героите на таз земя.
Завета им предаваме
до край да бранят чест и свобода.

Да знаят те! Да учат и да помнят!
Да пазят свята, българска земя,
че народът без история
е чайка без крила на брега.

Росата сутрин плочата измива
българевски вятър в парка си играй.
Слънцето през клони я изтрива.
Обещаваме - да пазим този рай!

На героите ще помним имената.
И живота нов свободно ще градим.
От сърце с цветя и поклон
отново за подаръка голям БЛАГОДАРИМ.


 

 

© Пепа Йорданова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??