30 abr 2010, 16:30

* * * 

  Poesía » De amor
512 0 0

Грозна, неразлистена топола

до цъфнал кестен стърчи.

Сива е, изсъхнала и гола...

Пролетта по нея не личи...

 

Кестенът е кичест хубавец.

Зелено-бял  и  ароматен,  

короната му милва лекият ветрец,

любовно е от слънцето огряван.

 

Така прекрасен и щастлив,

той  -  от всички обожаван -

тополата не е поглеждал и за миг,

за него тя не заслужава.

 

Тополата, измръзнала от зимен студ,

тъй дълго чакала е пролетта,

но пролетта дошла е пак при друг,

при  нея идва само старостта.

 

И птиците не я харесват,

около кестена те пърхат със крилца,

тополата стърчи, естествено

отритната и в самота.

 

И затова, когато страшна буря

надвисна над смълчаната гора,

тополата не се почуди,

въздъхна тежко  и умря.

 

Сега гората е красива,

кестенът остана там.

Тополата не ще го скрива.

Великолепен, силен, сам!

 

 

 

 

© Счетоводител Храбър Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??