27 jun 2014, 22:16

27 юни 

  Poesía
305 0 1

                                          Моят рожден ден



Цяла година го чакам

 и даже не питам, не зная

ще си отиде ли мракът

 и обич дали ще позная.

 

Мъдра ли трябва да бъда

 или от живота сломена?

Дали възрастта е присъда

 или пък нова вселена?

 

И ако днес равносметка

 за дните си трябва да правя:

с Фортуна разчистих си сметките,

стотинка нямам да давам.


Двойно и тройно изстрадала

всяка щастлива минута,

влизала в Рая и в Ада,

моля се Богу нечуто:


"Господи, здраве ми давай,

малко любов и търпение,

болките не подминавай

и изпрати ми смирение."

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??