11 jun 2010, 19:52

* * * 

  Poesía » De amor
478 0 0

Ще поискам в заем бели облаци и мъничко дъга.

С магия ще открадна слънце.

И много, много падащи звезди ще събера,

от  метеоритен прах  ще уловя заради тебе зрънце.

 

От черноземна почва пръст ще взема,

зелени буки с бурен вятър от Балкана,

вода – сълзи морето ще ми подари,

в гората ще намеря девствена поляна.

 

А там ще дойдат горски самодиви

и с нежни пръсти ще те претворят.

И аз ще дойда -  тихо, тихо

ще гледам отдалече тяхната творба.

 

С коси, по-черни от земята, 

с очи - лъчи на слънце,

на бука ствол и страстна буря във душата,

с космическа любов, макар и  само зрънце

 

лице от облаци, море, звезди, дъга...

ръце, тъй деликатни като крехки клони...

Ще чакам да те сътворят и болна от тъга

ще те целуна и ще кажа: „Сбогом!”

© Счетоводител Храбър Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??