В този ден се е свило
билото някога време
върху камъка, до дървото
в сянка от пролетно слънце
поглежда.
Този ден не е този,
в който минавам от тука,
няма ме в стъпките бързи
на недишащи мигове вечност.
© Мария Димитрова Todos los derechos reservados