8 jun 2023, 9:10

*** 

  Poesía
457 0 2

"- Защо ме обичаш?

- Попитай реката

защо към морето тече,

защо във морето се влива.

Реката попитай!"

Добри Жотев

 

- Защо пишеш?

- В дните, в които небето е сиво 

и в душата ми е сиво,

и в ума ми са се скупчили облаци,

и очите ми са кафяво-сиви,

в тези дни пиша, за да измия сивото,

за да го превърна в истински цвят -

може би в черно, може би в синьо,

или в червено,

но да не му позволя да остане сиво –

цвят на облаци, киша и слепота.

Цветът на нищото.

 

22.11.2022 г. 

© Елена Биларева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??