7 feb 2020, 23:43

*** 

  Poesía » Verso libre
599 0 1

В църквите винаги има хора,

но никой не знае какво да прави 

освен ако не е Господ - 

той просто седи там

сред пламъка на свещите,

дима от тамян и

тълпата от грешници.

Поглежда отегчено портрета си,

после смигва на дявола,

пуска го вътре 

и се смее, а ние 

мислим, че става въпрос 

за мъртвите. 

 

Не, не става.

Не, не е въпрос. 

Отговор е.

© Камелия Панайотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??