7.02.2020 г., 23:43 ч.

*** 

  Поезия » Свободен стих
589 0 1

В църквите винаги има хора,

но никой не знае какво да прави 

освен ако не е Господ - 

той просто седи там

сред пламъка на свещите,

дима от тамян и

тълпата от грешници.

Поглежда отегчено портрета си,

после смигва на дявола,

пуска го вътре 

и се смее, а ние 

мислим, че става въпрос 

за мъртвите. 

 

Не, не става.

Не, не е въпрос. 

Отговор е.

© Камелия Панайотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??