7 jun 2024, 23:33  

*** 

  Poesía
150 3 5

Дойде разгърден и крилат,
в душата – мак, жита в косите,
дори безчувственият град
потръпна леко любопитен.
Светулките му за коя ли
сърца рисуват до зори?
Уж влюбен юни ще я гали...
Горката! Тя ще изгори.

Ще я омае... Знае как,
липите, сладката тревога
и кадифен до лудост мрак,
щурците пеещи до Бога...
Тя – омгьосана и нежна
ще легне в дъхави треви,
ще го обикне. Неизбежно,
а щом в небето прокърви,

зората, де ли ще е той?
Навярно някъде далече.
Безсънна тя и без покой,
ще броди луда всяка вечер...
А щом септември (обигран е)
и с пъстри шарещи очи,
целуне я – ще му пристане
и до смъртта си ще мълчи.

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??