Жива вода
Брадясал странник легна уморен
в прегръдките на мрака да почива,
но срещна го изгряващият ден
във капчици роса - водица жива...
Така и аз след дълъг, скучен път
поръсен бях със чар на хубавица!
Възкръснаха и дух, и плът
от погледа на сладката Росица.
Водице жива,
бъди щастлива!
© Стефан Todos los derechos reservados
(и сега ако не е писано за момиче с името Росица, се излагам адски много :D :D :D ама ще го преживея :D )