14 feb 2023, 13:53

@@@ 

  Poesía » De amor
214 0 1

..."пропилях страшно много любови

да лекувам живота по спешност"....

Ники Комедвенска

 

И се раждах във бури,

превръщах се в слънце,

изгарях, а всъщност насреща мълчах...

Лекувах любови, прераснали в язви,

давах всичко за залези...

...а само дъжд и мъгла.

Заобичах дъжда!

Той ми дава криле!

Тихо лекува душата по спешност,

чисти рани и сетне...като здрави въже -

в косите ми капките дъжд са събрани.

Аз се раждам във бурята,

ставам на слънце -

изваляло душата си тихо,

събирам обичане и лекувам със залези,

рани оставени от фалшиво наричане.

И утре пак ще заваля,

след поредното излъгано мечтание....

 

Диана Димитрова

© Диана Димитрова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??