На Р.
Обичай ме: по-силно от вчера
и по-малко от утре!
Обичай ме цялата - и денем, и нощем!
Обичай ме с плажната ми рокля
и с дънките, скъсани на коленете!
Обичай ме с бялата ми тениска,
изцапана от блокче шоколад!
Обичай ме излегната на пода,
пред камината, зачетена във някой комикс!
Обичай ме, когато плача,
разчувствана от романтичен филм!
Обичай ме, когато те завивам вечер
и излизам тихичко, на пръсти!
Обичай ревността ми!
Обичай безпорядъка,
който цари в кухнята след мен!
Обичай рошавата ми прическа сутрин
и жълтата ми чаша за кафе!
Обичай ме такава - хаотична,
зареяна във облаците, влюбена!
Обичай ме, когато казвам, че те мразя,
и те заплашвам, че ще си отида!
Обичай ме търпеливо и нежно,
малко по-грубо понякога
и помни, че каквото и да казвам,
аз винаги ти отвръщам със същото!
15.04.2007г.
© Марина Петкова Todos los derechos reservados