И смисъла си ти, и дните ми в него.
Дори да ти прости, ще бъде временно.
Можеш ли да обясниш
непостоянството на времето.
Можеш ли да затвърдиш
приятелството с откровението?
Можеш и да бягаш, да отлагаш,
можеш и на сън да се надяваш,
можеш да играеш леко вдясно,
леко вляво, да не става тясно...
И ето, самотата е блажена
и във празнотата отегчена
във любовта си ще съм все вглъбена.
Заоблачен, във дума украсен.
Отглеждан с всеки следващ ден,
светъл лъч, изгряващ в мен,
ще бъдеш там до сетния ми ден.
Сметка платена!
Мечта отдалечена!
Звезда увеличена!
Сама уединена...
ще бъда силуета
на поета...
Красив е пируета
на луната и небето!
© Полина димова Todos los derechos reservados