9 may 2009, 15:24

* * * 

  Poesía » Filosófica
931 0 1

1. Инстинкти,
 слепи сетива.
Любов
 в позната майчина ръка.

 

2. Усмивката ти първа.
 Първи стъпки.
Луни, слънца...
безброй прегръдки.

 

 3. Край теб
хилядa необятни тайни. 
 И страх от тъмно
 в спомени нетрайни...

 

4. Изричаш
  милион  въпроси,
откриваш  истини
 - добри и лоши.

 

5. Игри,
приятелствa, закани...
  През смях и плач
 и колене във рани.

 

6. Бунтовни дни.
Болезнени уроци.
Първа любов.
 И първите пороци.

 

7. Живот
 на  бързи обороти.
Meчти на глас
 за бъдеще по ноти...

 

8. Борба.
Във бронята на зрялост
сърце и разум
 правят цялост.

 

9. Едно и също.
 Ден след ден

аз още търся теб,
 ти мен?

 

10. Дни мъдри...
В белите одежди
 за бъдното
 погребваме  надежди...

 

 11. И пак инстинкт,
и слепи сетива -
преди  смъртта

 или пък вечността...

© Грошъп Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • животът в 11 стъпки... интересен текст.
    мисля си обаче, че без номерацията идеята няма да се изгуби. лично мнение.

    п.п. хареса ми!
Propuestas
: ??:??