22 ene 2007, 23:26

А е толкова рано 

  Poesía
916 0 6

А е толкова рано

Чувам звучна и нежна мелодия,

бих я сравнила с орхидея,

миришеща приятно леко.

Аз любувам й се отдалеко.

Не смея да се мръдна, да не я смутя

по някакъв начин за да не й навредя.

Някой с нежност свири на пиано,

а за мен е толкоз, толкоз рано.

Но ето, че някой по това време е буден

и си мисля: сигурно е влюбен.

Само обичащ може да свири така:

със страст, с желание, с искра.

Слушам неговата мелодия мила

и дано някоя душа в нея се е открила,

защото макар да я чувам ясно,

мен няма кой да ме зарадва така страстно.

Друг за друга свири на пиано

и аз им завиждам, а е толкова рано.

Нищо хубаво от живота не видях,

само плаках, страдах и крещях.

Рано е, така е рано аз да се събуждам,

рано е при теб да се завръщам,

рано е да погреба любовта,

май е рано и за моята душа.

Тази мелодия ще си тананикам

и във всеки друг тебе ще откривам.

Рано е да пея силно, с цяло гърло,

да викам – също, каквото е било-било…

Рано е, но кой го интересува,

че нежна душа като мене съществува.

Някой удря с юмрук по клавишите

и пак се получават мелодиите,

но звучат страшно, ранени, убити…

Господи, това съм аз, с чувства разбити…

Рано е за мелодията на любовта,

рано е и за мелодията на смъртта,

рано е при тебе да се връщам,

но още по-рано е да се събуждам.

 

© Суси Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Рано или късно Любовта ще дойде... Не я насилвай! Тя е плаха като сърна...
    Поздравления за хубавия стих!
  • Всичко с времето си!
  • Привет,хареса ми!
  • "Господи, това съм аз, с чувства разбити…
    Рано е за мелодията на любовта,
    рано е и за мелодията на смъртта,
    рано е при тебе да се връщам,
    но още по-рано е да се събуждам."

    Този стих ме разчувства много силно!Поздрави!Браво!6!!!

  • За някои неща сме закъснели,
    за други роно още е да чакаме!
    Но важното е в настоящето,
    на чувства да се наслаждаваме!!!

    Поздрави и сини усмивки!!!
  • Страхотно!Много нежно истинско и приятно за цхетене.Браво!
Propuestas
: ??:??