17 mar 2021, 11:34  

Aфтър парти 

  Poesía » Filosófica, Civil
311 1 2

Отново в скромната вечеря има камъни,
да беше тайна тя, но май не е, отдавна.
Дали от стиснатост, от алчност, или нямане –   
горчив пелин е май предястието главно.

 

Раздаваха ги уж по мръкнало, поканите,
и облеклото бе вечерно и парадно.
След маскенбала, за десерта да останете –
предизборни лъжи и то така – на гладно.

 

В банкетна зала сме, а вън са сиромасите,
незнайно как, за пир – сред чумата са чули.
През гърбовете се поглаждат, по стомасите,
 дории мършави те стръв са – за акули.

 

А загасят ли шутовете канделабрите,
това ще значи –  маскарадът вече свърши,
за афтър парти ще послужат първо храбрите,
на преживелите вечерята си мърши...

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??