16 ago 2012, 9:35

Ако 

  Poesía » De amor
633 0 3

Ако младостта ми знаеше и старостта ми можеше,

щях още повече да те обичам -

като овършано жито преди студа в дъждовните ножове

и като върнато в гнездото птиче.

 

Ако смелостта ми чакаше и ако пак страхът ми властваше,

щях още повече да обеднея - 

като безвъзвратно минал миг и като свещ, напразно гаснеща,

и като поглед никъде зареян.

 

Ако младостта ми можеше и ако старостта ми стигаше,

щях още дълго подир теб да тичам -

като слънчоглед по слънчевите стъпки, като страст изригваща

и като влюбено до гроб момиче.

 

© Камелия Виденова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??