На Жанет, която има всичко,
но понякога го запилява някъде!
Ако нямаш небе – измисли го
и пусни си хвърчилото там...
И да нямаш посока, гони го,
превърни синевата във храм!
Ако нямаш река – измисли я
и хартиена лодка пусни,
изправи се на пръсти, следи я
и безкрая с ръка докосни.
Ако нямаш дърво – посади го,
или мъничък люляков храст,
от злините на хора пази го
и разлиствай го час подир час!
Ако нямаш любов – измисли я,
пак обичай напук, на инат
и душата си светла – спаси я,
ще ти трябва и в някой друг свят!
© Рада Димова Todos los derechos reservados