Ако поискаш мига да задържиш
на щастието си неимонерно,
то като въглен тлеещ ще се разтопиш
в нюансите на кално-черно.
Ще се луташ между блудкаво-пастелно
в търсене на райска птица.
Ще обиколиш света безцелно,
носейки в сърцето белезница.
© Росица Димова Todos los derechos reservados