Ако слънцето е мисъл,
сигурно ще е щастлива,
лист ли е, ще е написан
с думи топли и игриви.
А ръка ли е, ще гали,
смях ли е – ще е различен,
а река ли е ще пали
огън, който ни обича.
Ако слънцето е фея,
може нещо да измисли,
за да стана като нея
сред лъчите й златисти.
© Милена Френкева Todos los derechos reservados