6 sept 2017, 9:45

Ако те нямаше любов! 

  Poesía » De amor
320 0 0

Ако те нямаше... Любов!

 

Ако те нямаше любов... Ако те нямаше!
Целувката на слънцето в утрото ще гасне.
Ако те нямаше - ще вървим през дните,
самотни сенки - тъжни и безгласни.

 

И звездите ще гледат онемели...
Разбулели завеси, зад облаците бели.
Учудени... Къде си? Светът ще онемее!
Къде са влюбените нощи-запленени!

 

Жива е! Вляла животворната си сила,
в пулса на сърцата, в усмивката щастлива,
в детския ни смях, в любовния ни повик,
във влюбеното лято. Зимата - с дъха завила!

 

Има те - всеки миг в сърцата ни туптиш,
в полето от копнежи, страсти и мечти,
торнадо - бяло с вихрено залюбване,
към отворени обятия. В блясък на очи - поспри!

 

Кипяща като пенливо отлежало вино,
в пълни чаши, в рубенсов портрет -
напълнила гръдта с нектара си!
Ваятелка - от кал и глина, сътвори човек!

 

Елеонора Крушева

© Елеонора Крушева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??