Ако трябва да дам
Ако трябва да дам нещо на другите -
ако трябва да се разтворя,
аз разсъбличам душата от думите
и не желая да споря.
Тогава отхвърлям от себе си бронята -
предлагам сърцето си щедро.
Целете се в него! Излейте си злобата!
Нека ви стане по-ведро!
В поклон ще се моля аз Богу горещо
и прошка за вас ще измоля.
За себе си искам единствено нещо -
любов да ми прати на воля!
© Стойна Димова Todos los derechos reservados