27 ago 2010, 22:47

Актьор 

  Poesía
644 0 0

Актьор е всеки в живота нареден

и ролята своя играе зареден

с безброй маски за различни сцени,

с хиляди лица - остават заблудени.

Добрите актьори, аплодирани бурно,

на сцена живот греят "лазурно".

Комбинация от ум и красота -

блесваш с роля най-добра.

Най-добрите от актьорите

разпределят на сцената ролите...

Потриват ръцете доволно,

светкат очите подмолно...

Роли разни, най-различни,

аморални, други много етични,

но търсена си остава роля "рахатлък",

за която се изисква и малко майсторлък...

Жални на сцената актьорите изглеждат,

щом реплики в стихове милни подреждат:

"Обичам сцената, много обичам,

вечно да играя на нея се вричам."

А зрители на сцени чудни

потресени остават си будни.

Той, зрителят, е лош актьор,

останал в сянка аматьор.

 

 

 

© Фей Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??