Актьор е всеки в живота нареден
и ролята своя играе зареден
с безброй маски за различни сцени,
с хиляди лица - остават заблудени.
Добрите актьори, аплодирани бурно,
на сцена живот греят "лазурно".
Комбинация от ум и красота -
блесваш с роля най-добра.
Най-добрите от актьорите
разпределят на сцената ролите...
Потриват ръцете доволно,
светкат очите подмолно...
Роли разни, най-различни,
аморални, други много етични,
но търсена си остава роля "рахатлък",
за която се изисква и малко майсторлък...
Жални на сцената актьорите изглеждат,
щом реплики в стихове милни подреждат:
"Обичам сцената, много обичам,
вечно да играя на нея се вричам."
А зрители на сцени чудни
потресени остават си будни.
Той, зрителят, е лош актьор,
останал в сянка аматьор.
© Фей Всички права запазени