31 may 2013, 10:51

Аман 

  Poesía » Otra
329 0 0

Аман от скапани съседи...
Не всички от тях са добри.
И да се радваш на победи,
не чакай от тях добрини.

С такива истини в живота
и аз като вас съм живял.
За тях разказвам с неохота,
макар че съм ги преживял.

Добре ли си, ще ти завидят.
Не си ли - лесно ще те спрат.
Най-лесно е да те обидят,
в колата ти да сложат прът.

А навиците да рушиме,
по коловоза ни вървят...
Потъпкваме морал и име...
Усмихват ти се щом те спрат.

И криви приказки пред блока
за тебе ще се изгълчат,
ще кажат ти, че не си стока.
Но в нужда ще ти дотърчат!

Или от твойто ще откраднат.
А мек ли си, ще разберат...
и със кеф ще те нападнат,
не само да те уязвят.

Така че всички сме проклети
и туй го правим за сеир,
Така живеем, общо взето -
животът ни е панаир!


 06.11.2011 г. София

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??