И колкото и дълго да се взирам
във тъмното на слънчевите очила,
без отговор въпроси все намирам
и отразени от небето хвърчила...
Как хитро свикнали сме да се крием
зад чужди имена и псевдоними
и анонимни се опитваме да скрием,
че сме неподозирано раними...
И анонимно молим се на Бога
греха ни анонимен да прости,
но знаците да разчета не мога
и вятърът във раните ми пак свисти...
И анонимно те обичам - ти не знаеш,
но тази песен аз ти я изпях!
Поне веднъж поискай да узнаеш,
че анонимно все за теб живях...
© Рада Димова Todos los derechos reservados