20 mar 2011, 13:33

Античен надпис 

  Poesía
455 0 1



Античен надпис

Открих надпис старинен,
изсечен някъде в скалата.
Изглеждаше ми примитивен -
на метър само от земята.

Каптирал изворче човекът.
Сградил колибка за преспиване.
С глаголица написал трите реда:
“Водата е добра за пиене”.

Не искал плата – нито грош.
И името си не оставил.
Дълбал със грубия си нож...
Накрая и стрелка поставил.

Да спира пътник уморен.
С вода лицето да измие.
И коня си да напои...
Самият той вода да пие.

Изминали десетки векове.
И изворът го няма вече.
В скалата само се белей
надпис - в древността изсечен.


© Ник Желев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??