4 ago 2019, 21:40

"Апатия" 

  Poesía » Civil
470 0 0

Народе, приготви се - обявен за заразен,

не че днес си в първо здраве, на апатията в плен,

от где превзе те болест страшна,та така си упоен,

народе-подготви се! - по стандарт си утвърден!

 

Тихо чака и животът, виж от релси се килна,

ходиш калпав, гол по кости, гасне сила, светлина...

Я хортувай, без тревога, тъй безропотно живейш,

видиш ли? - край тебе мъртва зона,

пак мълчиш - затуй идиотски ще умреш!

 

Блато гнило е животът/тъй го сам за теб избра/, а сред него суша - длан,

толкова ти е мъждиво и кандилкаш се пиян...

А оковите ти тежки са от слепите ти грешки,

не от цвете си с венец, а с пиявици-проклет!

 

Твойта чест е с дъх на плесен и се бориш все наесен...

Ах, велик,велик боец... края ти е ясен и безгласен!

Хайде спри и да се свършва/още се кандилкаш знам/- без магарешки инат,

нейде почна люта жътва, безконтактно и подред!

 

Нямаш ни овца в обора, ни свиня, ни къшей хляб,

ни земя да сееш имаш - твоят дом е артефакт!

Имаш некакви дечиня-дирят нейде чуждий бряг,

имаш некакви къщиня - спомнят твоя жалък бяг...

 

Имаш власт да мреш веднага и това си е награда,

пък и друго не остана -бкротко и хуманно -давай!

И да знаеш - не стени! А възпявай своя бич,

даже с чувствена балада край позорен осветявай!

 

Зная, зная, ще продумаш - жив съм, нека е борба!

Но нехая, друго чувам...

Плаче вятър,душа стене и онез,онез къщя...

Но нехая, друго виждам - гръб превил си из земя...

 

Народе-приготви се - обявен за заразен,

народе - подготви се - по стандарт си утвърден!!!

 

П.П. Изплакаха празните двори, проплакаха небесните взори, на чедата избягали, на земята оставили, над паметни плочи на един народ...

А там пиявици в агония гърчат студени тела и сещат, че народната кръв са изпили...

А где кръв от сега???

Народе, спиш ли, или предсмъртна си песен ще пишеш?

Народе, търпиш ли?б- мълчиш...Апатия

 

04.08.2019 г.

 

© Ивелина Дамянова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??