Народе, приготви се - обявен за заразен,
не че днес си в първо здраве, на апатията в плен,
от где превзе те болест страшна,та така си упоен,
народе-подготви се! - по стандарт си утвърден!
Тихо чака и животът, виж от релси се килна,
ходиш калпав, гол по кости, гасне сила, светлина...
Я хортувай, без тревога, тъй безропотно живейш,
видиш ли? - край тебе мъртва зона,
пак мълчиш - затуй идиотски ще умреш!
Блато гнило е животът/тъй го сам за теб избра/, а сред него суша - длан,
толкова ти е мъждиво и кандилкаш се пиян...
А оковите ти тежки са от слепите ти грешки,
не от цвете си с венец, а с пиявици-проклет!
Твойта чест е с дъх на плесен и се бориш все наесен...
Ах, велик,велик боец... края ти е ясен и безгласен!
Хайде спри и да се свършва/още се кандилкаш знам/- без магарешки инат,
нейде почна люта жътва, безконтактно и подред!
Нямаш ни овца в обора, ни свиня, ни къшей хляб,
ни земя да сееш имаш - твоят дом е артефакт!
Имаш некакви дечиня-дирят нейде чуждий бряг,
имаш некакви къщиня - спомнят твоя жалък бяг...
Имаш власт да мреш веднага и това си е награда,
пък и друго не остана -бкротко и хуманно -давай!
И да знаеш - не стени! А възпявай своя бич,
даже с чувствена балада край позорен осветявай!
Зная, зная, ще продумаш - жив съм, нека е борба!
Но нехая, друго чувам...
Плаче вятър,душа стене и онез,онез къщя...
Но нехая, друго виждам - гръб превил си из земя...
Народе-приготви се - обявен за заразен,
народе - подготви се - по стандарт си утвърден!!!
П.П. Изплакаха празните двори, проплакаха небесните взори, на чедата избягали, на земята оставили, над паметни плочи на един народ...
А там пиявици в агония гърчат студени тела и сещат, че народната кръв са изпили...
А где кръв от сега???
Народе, спиш ли, или предсмъртна си песен ще пишеш?
Народе, търпиш ли?б- мълчиш...Апатия
04.08.2019 г.
© Ивелина Дамянова Все права защищены