24 jun 2010, 14:29

Аuto da fe 

  Poesía » Otra
573 0 0

Аuto da fe

 

Да пази Господ – не съм сглупила още

да се приема насериозно.

Не търся блясък – змиите отегчават;

не заемам чужда воля по личбени

въпроси;

не се окайвам, щом сгреша;

съчувствие не прося.

Различна съм по своему –

ни повече добра, ни – лоша,

макар една от многото.

Сама избирам в моите пиеси

актьорите, суфльора и декор…

Отровата, която пия всяка вечер,

със семейството, е моя.

Тя по  не ми горчи, аз - по  съм...

Орисията си няма да оплача,

единакът, казват, е инатен –

нагажда  себе си в изконното и

държеливец бил  - по оцеляване.

© Таня Хаджидимитрова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??