Аuto da fe
Да пази Господ – не съм сглупила още
да се приема насериозно.
Не търся блясък – змиите отегчават;
не заемам чужда воля по личбени
въпроси;
не се окайвам, щом сгреша;
съчувствие не прося.
Различна съм по своему –
ни повече добра, ни – лоша,
макар една от многото.
Сама избирам в моите пиеси
актьорите, суфльора и декор…
Отровата, която пия всяка вечер,
със семейството, е моя.
Тя по не ми горчи, аз - по съм...
Орисията си няма да оплача,
единакът, казват, е инатен –
нагажда себе си в изконното и
държеливец бил - по оцеляване.
© Таня Хаджидимитрова Все права защищены