Аз цялата съм благодарност,
че ето - ходя, пея, дишам,
обичам, мразя и сънувам.
Усещам, радвам се и пиша,
мечтая, виждам и тъгувам.
Наивна, влюбена, красива.
Щастлива, будна, вдъхновена.
Спокойна, нежна, търпелива.
Стеснителна, непримирена.
Сега и после. И тогава.
Във други ден. И по-нататък.
Живея не за гръмка слава,
живея просто без остатък.
Животът ми ако поиска
да му се закълна в любов и вярност,
с усмивка ще поема риска.
Аз цялата съм благодарност.
© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados