Аз и джаз обичам...
счупен в пръстите
на баса скочил
от /пре/с/чупеното
огледало
сцена,
а насреща
мъркат в суинга котки.
Секси
саксът
в дикси
тананиже...,
ближе
и прескача
в тонове по фибрите
МИ
май стакато -
easy.
Бърка ли клавира
или бяга
от тромпета
потен,
сладък...
спомен
снощен.
Барабанът,
опнал се
под четки,
дреме с
фуса
и на палките
оплезен,
хилнат зяпа
маси с
празни чаши...
бърбън
барманът
долива.
А певицата в екстаз отпива...
та дап па ди мба...
та ти па пи ра мпи рам паа...
Мдам... Обичам джаза!
© Искра Радева Николова Todos los derechos reservados