22 авг. 2010 г., 17:32

Аз и джаз обичам... 

  Поэзия
870 0 4

Аз и джаз обичам...


счупен в пръстите 

      на баса скочил

   от /пре/с/чупеното 

       огледало 

   сцена,

     а насреща

мъркат в суинга котки.

   Секси

      саксът

в дикси

  тананиже...,

ближе

  и прескача

в тонове по фибрите

      МИ

май стакато -

    easy.

Бърка ли клавира

или  бяга

 от тромпета

потен,

   сладък...

спомен

         снощен.


Барабанът,

      опнал се

под четки,

   дреме с

       фуса

и на палките

 оплезен,

      хилнат  зяпа

 маси с

  празни чаши...

бърбън

  барманът 

долива.

А певицата в екстаз отпива... 


та дап па ди мба...

та ти па пи ра мпи рам паа...

Мдам... Обичам джаза!



© Искра Радева Николова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??