23 feb 2023, 14:28

Аз или Ти 

  Poesía » De amor
804 0 0

Казваш, че мен обичаш,

но същността ми отричаш.

 

Не ме приемаш изцяло,

искаш да ме превърнеш в копие избледняло.

 

Желаеш да бъде копие на своите мечти,

за да се почувстваш спокоен ти.

 

Не разбираш, че аз живея волно.

това наричаш ти фриволно.

 

Не усещаш в мен страстта към живота,

опитваш се да ми наденеш хомота.

 

Не разбираш, че имам пламък за живот,

желаеш да ме превърнеш в твой роб.

 

Не съзнаваш, че имам своя идентичност,

виждаш я като циничност.

 

Искаш да ми изтръгнеш същността,

предпочиташ в оковите ти да стоя.

 

Желаеш те да бъдат за мен прегръдка,

докато казваш, че съм най-голямата ти тръпка.

Свободата не знаеш ли, че е висша ценност,

аз от нея имам потребност.

 

Вярваш, че свобода за мен означава разврат,

но това не е моят свят.

 

Свободата си и себе си аз ценя,

от оковите ти желая да ги защитя.

 

Мен цяла не може да приемеш,

сякаш желаеш индивидуалността ми да отнемеш.

 

Обикнал си представата си за мен,

затова е тъжен твоят ден.

 

Създал си своя илюзия за любовта,

която не мога да сбъдна в реалността.

 

Привързал си се силно в мечтата за нас,

не осъзнаваш, че мачкаш душата ми в захлас.

 

Всяко мое действие събужда теб раздразнение,

което пламва гневно представление.

 

Нима обичаш една жена,

чиито действия за теб са развалина.

 

Какво е за теб любовта?

Контролиращо опиянение или красиво явление?

 

 

© Симона Господинова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??