Чуй ме, аз съм тук,
сред твойта стая,
в тая тишина!
Близо съм,
с дъх си мене ще сетиш -
ще ти нося топлина!
И не защото ме обичаш,
но защото съм сама,
този дар от мен да имаш -
дори с цената да умра!
Тук съм, когато заспиваш
и се моля приказен да бъде твоят сън.
Взирам се, в захлас се увличам,
както се полъх увлича с трепетен звън!
И виждам как е красиво, щом дъх из гръдта ти танцува!
И как плът ми с тоя танц да литне бленува!
А когато се утро разбуди,
ще тръпне сърце ми, от плам ще искри!
Ще грейне лице ми, с жар ще блести.
И не ще има нещо по-непретворимо,
кога ти, прелест моя, отвориш очи!
Нека ги погледам тогава, пред мен замълчи.
И тоя миг от прашец на диво цвете,
с вятър побегнал
в неспир на тиха песен превърни.
Понеже съм аз оназ' размечтана, която мечти си
на сън посвети,
която живот си на блян подари
и в твое обаяние навек ще гори!
© Гергана Данаилова Todos los derechos reservados