БАБА МАРТА
Чакат с нетърпение децата
да потропне тихо на вратата
гостенка обичана, желана,
дето иде право от Балкана.
Чук, чук. Тя пристига от гората.
Баба Марта идва при децата.
Бързо, бързо с радост я срещнете
и по бузките я целунете.
Мартенички тя ще ви дари.
Да сте здрави и да ви върви.
© Лилия Велчева Todos los derechos reservados