Кукла Барби, в парка нехайно захвърлена,
до една пейка клечи разчекната,
с лице изкуствено, прегримирано,
с тяло, застинало в поза една, преиграна.
От някоя детска мечта вероятно изпаднала,
но с израз вече на жена, упаднала.
Полугола, четвърт от грима скрита,
другата четвърт от мъртвите листа покрита.
С поглед стъклен, с поглед счупен,
очите си отворени държи, безскрупулно.
Стъпки прашни забързано я отминават,
но тя безпощадно невидима за тях остава.
А аз... в кафенето, на парка отсреща,
с две шепи стискам сутрешното си кафе изстиващо...
Очите ми натежали и все по-парещи не спират да виждат
как дори на земята, в парка, до пейката, тя изглежда излишна.
А тази кукла Барби е само 13 годишна!
© Атина Платинова Todos los derechos reservados