Бедният Поет
На ъгъла човек с протегната ръка,
в нея той стиснал е своята творба.
Застанал сам и оглежда се ,тъжен е сега,
продава своята"рожба",тревожи се за това.
До него спря един богат господин,
напръска го с кал със своята кола.
-Какво продаваш? попита го с усмивка.
-Продавам надежда,за теб е скъпа тя.
-Ще купя теб и твоята малка книжка.
-Богат съм и правя каквото си искам.
-Не не се продава,тя е само за хората,
които усещат я,ценят я,за тях я стискам.
-Тогава махай се веднага,не ми пречи,
ти си голтак и нямаш моите пари.
-Да така е но имам нещо по ценно в мен,
с него лягам и се събуждам всеки ден.
Това е вярата в Човека и човечността,
а ти си иди сам в твоята богата самота.
© Валентин Миленов Todos los derechos reservados