Nov 7, 2020, 6:39 PM

Бедният Поет 

  Poetry » Civilian
296 0 1

                              Бедният Поет

 

На ъгъла човек с протегната ръка,

в нея той стиснал е своята творба.

Застанал сам и оглежда се ,тъжен е сега,

продава своята"рожба",тревожи се за това.

 

До него спря един богат господин,

напръска го с кал със своята кола.

-Какво продаваш? попита го с усмивка.

-Продавам надежда,за теб е скъпа тя.

 

-Ще купя теб и твоята малка книжка.

-Богат съм и правя каквото си искам.

-Не не се продава,тя е само за хората,

които усещат я,ценят я,за тях я стискам.

 

-Тогава махай се веднага,не ми пречи,

ти си голтак и нямаш моите пари.

-Да така е но имам нещо по ценно в мен,

с него лягам и се събуждам всеки ден.

 

Това е вярата в Човека и човечността,

а ти си иди сам в твоята богата самота.

© Валентин Миленов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??