26 oct 2018, 0:47

"Белите каски,, 

  Poesía » Civil
518 0 2

Посвещавам го на Сирийския народ,

а Белите каски... оказа се впоследствие,

че не били  толкова  „Бели“

 

БЕЛИТЕ КАСКИ

 

Бялото е символ на мира!

„Бели каски“ ровят в руините,

човешка кост, откъсната ръка,

и с кръв  оплискани са дните.

 

Едно дете над братчето си плаче,

до къщата с избитите роднини.

Не знае милото, че е сираче,

сираче, а едва на три години.

 

„Бели каски“ под мъглата черна,

с дъх на овъглена  плът

и писъци на скръб безмерна,

сред труповете си проправят път,

за да спасят едно сираче,

един живот, една съдба.

Бялото и друго е обаче

Бялото е символ на борба.

 

Послеслов:...

Когато някъде избиват хора,

кажете как да пиша за любов???

 

Авт. Весо: 27.03.2018г.

© Веселин Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??