25 jul 2008, 18:33

Беше или е 

  Poesía
717 0 4
Мираж ли беше ти,
мираж или хиляди сълзи?
Къде съм аз, къде си ти,
къде страстта кипи?

Път ли няма или ослепях,
пътят ли свърши, а може би просто спрях...
Исках, исках много да забравя,
но после се отказах, просто не стана.

Животът е гаден, тогава осъзнах,
свобода няма, има само страх.
Бъркам или да?
Живях там, живях в самота,
теб те няма, а сега... а сега?

Малко беше, но красиво стоеше,
като кристалче се заби и блестеше.
Една светлинка там, сред кръвта.

Музика, музика ли беше ти,
че гласът ти още ехти,
а басът, басът гърми
силен ритъм в моите гърди.

Танц, танц ли беше,
помня дъжд валеше.
Страст, страст или огън в кръвта беше,
стихия страшна вилнееше.

Отрова, отрова ли се впиваше
или сладък еликсир се вливаше?
Замръзнах или ме стопи,
каквото и да е още стои...

Времето спря или пък не.
Любов ли беше или още си е?
Малко беше, но красиво стоеше,
като кристалче се заби и блестеше.
Една светлинка там, сред кръвта...

© Ванеса Маринова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??