11 jun 2017, 20:34

Беше пълнолуние 

  Poesía » De amor
230 0 0

Беше пълнолуние

 

Беше лятно пълнолуние,
пак ухаеше на липов цвят.
В нощта примамливо повикване...
И  тя със рокля от брокат.

 

Трепет... Тичане към него,
където спряла във мечтания,
луната цяла бе постлала
страст във сладостно очакване.

 

Беше младостта – пълна с обич,
такава среща от пламенна любов,
дори звездите бледи бяха
на фона на всераздаващата  нощ.

 

Не описваха любовта в куплети,
умееха да говорят със очи,
и една луна далечна да им свети,
а думите... От сърца искри!
Елеонора Крушева

© Елеонора Крушева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??