Дим
Селянинът сграбчи своя бел
и почна с пот на чело да обръща.
Но знаеше- смъртта с парабел
ще навести и неговата къща.
Животът ни е разтревожен дим
и в него няма как да разберем-
умираме преди да се родим
и раждаме се пак, за да умрем.
© Атанас Янев Todos los derechos reservados