24 sept 2015, 17:49

Без нищо да искам 

  Poesía » De amor
309 0 0

Твоя съм. И не защото си ме искал.
Душа не се дава по чуждо желание,
а когато всичките ти мисли,
прескачат през делящо разстояние.

 

Твоя съм. И не защото обещаваш
в замяна и ти да ми се дадеш.
Сърце за бартер не се дава,
а щом без другия да дишаш ще спреш.

 

Твоя съм. И не защото си ми съдбата,
и не защото знам, че с мен ще си докрая.
Себе си даваш тихо и безплатно
дори когато нищо не получаваш.

 

Себе си даваш не по свое решение,
а когато всичко в теб крещи,
че даже без обети и знамения,
само за другия имаш очи.

 

Твоя съм. Не давай, не обещавай.
Твоя съм. И днес това е всичко.
Светът не спира, денят на нощ не става.
Но твоя съм. Без нищо да искам.

 

23.09.2015г.
гр. Сопот

© Събина Брайчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??