29 jul 2014, 21:09

Безбрежност 

  Poesía » Filosófica
454 0 2

Безбрежност

Разляти пясъци... пусти брегове,
лодки приютени... накъсани мигове,
уморените гребла, мъгла... тишини,
закотвени в спокойните води.
Реят се мисли... 
в стръмни, пусти пристанища,
тревожни вълни... потънали сънища
безпътни се лутат... съдрани платнища
с грохот рушат се... ревящо самотни,
разпилени пясъци... сенки безплътни,
в течения потънали... вихрена вендета 
... кръговрат на чужди морета.
 Безбрежен  залив... 
срязани котвите... лунна, бледа самота 
... загубен пулс, мълчание в нощта,
... самотна русалка.
 Безверна съдба... 
... два ритъма, в едно терзание
в целувано, плахо, тихо мълчание 
и... само един бряг.

© Ванина Константинова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря!
  • "... два ритъма, в едно терзание
    в целувано, плахо, тихо мълчание
    и... само един бряг"
    Пишеш нежно, красиво и вдъхновяващо!
Propuestas
: ??:??