29 may 2021, 0:52

Бездомни псета 

  Poesía » Otra
188 0 0

Едно, две, три, ....

глутница бездомни псета,

като хората в зори

тръгнали са по шосето.

 

Гледат с очи присвити,

с погледи вторачени, хладни,

усещат кои са сити,

кои като тях са гладни.

 

Във въздуха търсят следата

с черни, влажни носове,

да хванат сигнала на храната

от кой контейнер ги зове.

 

Бездомниците там ще победят,

ще хапят, ще късат до кръв.

съкровището не ще делят -

владее тоя, който е пръв.

 

В свят, задъхан от умора,

за първенство, с хъс и злоба,

псета станали са като хора,

хора - бездомни псета до гроба.

© Никола Яндов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??