13 dic 2020, 8:26

Безмълвието на една любовна нишка 

  Poesía » De amor
337 0 0

Безмълвието на една любовна нишка
 

Студено е...
А ти си топла.
Студено  е в моето сърце.
Топла си в нечии ръце...

Тихо е.
Шумна си.
Тихо е по ледената кожа.
Шумна си, когато го обичаш...

А мен...
Не питам...
Ти докосваш
другиго и дваж
по - силно мен...
И остава си
за моя сметка
студът
по кожата.
Ти си топла,
но ледена към мен.

Повярвай - причини търсех
защо съм те обикнал,
защо не спирам.
И пътища откривах,
но в чужди пръсти
те намирах.
И с доброто пробвах, и с любов, и без.
И се появявах, и се криех.
И те търсех, и оставях те да дишаш...
Нищо не помогна. Нищо...
Но любовта ще се прекърши,
все във някой ден
един от нас ще легне тих
и леден.
Любовта тогава в нищото ще свърши,
безсмислено и съща тиха като мен.
Няма по - силен, който да я спре.
Само буца лед,
прегърнала самата тишина...

Казват,че тя влудява.
Тихо е, но нека бъде.
Предпочитам.
Ти си топла
и много шумна,
когато го обичаш...
 

А.А.
 

12.12.2020

 

https://www.youtube.com/watch?v=tBOsCZvJXew

© А.А. Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??