24 abr 2021, 12:48

Безнадеждност 

  Poesía » Filosófica
298 0 0

БЕЗНАДЕЖДНОСТ

 

Събрали се децата в село

по случай идващия март

да сторят най-почтено дело

и да поставят нов стандарт,

 

показвайки на всички хора

как истински  да са добри –

добро да вършат без умора

и без ламтене за пари.

 

Решили мартенички скромни

да оплетат и продадат,

а средствата с души огромни

на хора в нужда да дарят.

 

По план вървяло всичко гладко,

събрали нужните пари,

но Дявола не дреме сладко,

а дебне зло да възцари.

 

„Големи“, само че в кавички,

съветвали с „премъдър ум“ –

децата сбраните парички

да поделят без много шум.

 

И всички са безкрай доволни –

с по десет лева са напред!

На всички страдащи и болни –

успех в живота и късмет!

 

Събрали се децата в село

и като в някакъв кошмар

извършили ужасно дело,

робувайки на Грешен Цар…

 

24.04.2021, 10:22, Горно Дряново

© Раммадан Л.К. Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??