Безстрашен
Аз може би изглеждам прост
(като изключим очилата),
не се обличам като гост,
но не прекланям и главата!
Не съм избръснат гладко – да!
Колата ми е „леле-мале“!
Не тича всичко по вода,
но не изглеждам и печален.
На тока хората се пенят,
не спят – да кътат киловати,
но аз съня си не заменям
дори за царските палати!
Изникват грижи ежедневно:
жена, деца и тъй нататък,
но за мърморене плачевно
животът ми е твърде кратък.
Проблемите си не оставям,
а ги изтребвам по разчет,
накрая с „майна“ ги заравям
и гледам винаги напред!
И свиря си по пътя прашен,
напук на критиките ваши –
проблемът всеки път е страшен
за този, който се уплаши!
© Марин Цанков Todos los derechos reservados
Наистина животът е твърде кратък за мърморене и недоволство. Споделям философията ти.